Ua faaluaina le tau, ma o le a faʻalauiloaina le totogi o taga pepa iila 10p i lenei vaiaso

Ona o totogi o atopa'u siaki, o le averesi o tagata i Egelani ua na'o le fa na'o le fa'atauina o ato siaki e tasi mai supamaketi tetele i le tausaga, pe a fa'atusatusa i le 140 i le 2014. I le fa'alauteleina o le totogi i faleoloa uma, ua fa'amoemoe o le aofa'i o ato malaga fa'aaoga. mo pisinisi laiti ma feololo o le a faʻaititia i le 70-80%.
Uunaia pisinisi laiti i Matusisifo e sauni mo suiga a o lei faamamaluina i le aso 21 o Me. E fetaui lelei ma le sailiga suʻesuʻega o lenei totogifuapauina ua maua le lagolago tele mai tagata lautele-95% o tagata i Egelani e faʻaalia le lautele o faʻamanuiaga i le siosiomaga e oo mai i le taimi nei.
Fai mai le Minisita o le Siosiomaga o Rebecca Pow: “O le faatinoga o le totogi o le 5-pene ua matua faamanuiaina, ma o le faatauina atu o taga palasitika leaga i supamaketi ua paʻu i le 95%.
“Ua matou iloa e tatau lava ona agai i luma le puipuiga o le siosiomaga faalenatura ma le sami, o le mafuaaga lea o le tuuina atu o lenei pili i pisinisi uma.
“Ou te una’ia le au faioloa o ituaiga uma ina ia mautinoa ua latou sauni e tali atu i suiga aua o le a tatou galulue faatasi e ausia se siosiomaga lanumeamata ma faamalosia a tatou gaioiga taʻutaʻua i le lalolagi i le tetee atu i le mala o otaota palasitika.”
Fai mai James Lowman, Ofisa Sili o le Asosi o Faleoloa: “Matou te fiafia i le faaaofia o faleoloa i totonu o le atunuu ma isi pisinisi laiti i se faiga manuia e totogi ai taga palasitika, lea e le gata e lelei mo le siosiomaga, ae o se auala foi mo le aufaioloa e totogi ai. saili tupe. Auala lelei fa'alotoifale ma atunu'u."
Fai mai le pule sili o Uber Eats UK Sunjiv Shah: “Matou te mananaʻo ia faafaigofie mo kamupani ona lafoaʻi otaota palasitika ma lagolagoina mafuaaga lelei. E mafai e tagata uma ona fesoasoani e puipuia le siosiomaga e ala i le faʻaitiitia o le faʻaogaina o taga palasitika lafoai."
O se lipoti talu ai nei na tuuina mai e le faalapotopotoga alofa WRAP na iloa ai ua suia uiga o tagata i taga pepa iila talu mai le uluai tuuaiga.
. I le taimi muamua na tu'uina atu ai le totogifuapauina, toeitiiti atoa le fitu i le sefulu (69%) tagata "malosi" po'o le "laititi" na ioe i le totogifuapauina, ma ua siitia nei i le 73%.
. O lo'o suia e le au fa'atau le masani o le fa'aogaina o ato umi e fai i mea e sili atu ona gafataulimaina ma fa'alelei le si'osi'omaga. O tagata na suʻesuʻeina, lua vaetolu (67%) fai mai na latou faʻaogaina le "ato o le ola" (ie poʻo sili atu palasitika umi) e ave ai a latou faʻatauga i le fale, i se faleoloa tele, ma e naʻo le 14% o tagata e faʻaaogaina ato lafoai. .
. Na'o le kuata (26%) o tagata e fa'atau ato mai le amataga e o'o i le fa'ai'uga pe a faigaluega o se faleoloa mea'ai, ma o le 4% oi latou na fai mai latou te "fa'apena pea". Ose pa'u tele lea talu mai le fa'atinoina o le totogifuapauina i le 2014, ina ua sili atu i le fa'aluaina le to'atele o i latou na tete'e (57%) na fa'ailoa mai latou te manana'o e aveese taga iila mai taga pepa iila. I le taimi lava e tasi, e sili atu ma le afa (54%) fai mai na latou ave faʻaitiitia atopaʻu mai le faleteuoloa.
. Toeitiiti afa (49%) o le 18-34 tausaga le matutua fai mai latou te fa'atau ato lima i se taimi, ae sili atu ma le tasi vaesefulu (11%) o tagata e sili atu i le 55 o le a fa'atau .
Talu mai le faʻatinoga o lenei totogifuapauina, ua foaʻi atu e le faʻatau oloa le sili atu i le £ 150 miliona i faʻameaalofa, auaunaga ofo fua, siosiomaga ma le soifua maloloina faʻameaalofa.
O lenei gaioiga o le a fesoasoani ia Peretania e toe faʻaleleia atili mai le faʻamaʻi ma sili atu ona faʻaleleia le siosiomaga, ma faʻamalosia ai lo tatou taʻitaʻiga i le lalolagi atoa i le foia o suiga o le tau ma palasitika filogia. I le avea ai ma talimalo o le COP26 i lenei tausaga, o le taʻitaʻifono o le Vaega o Fitu (G7) ma o se sui tele o le CBD COP15, o loʻo matou taʻitaʻia le faʻasalalauga faavaomalo o suiga o le tau.
I le taua faasaga i le filogia o palasitika, ua faʻasa e le malo le faʻaaogaina o microbeads i mea e fufulu ai le tagata lava ia ma faʻasaina le tuʻuina atu o straw palasitika, blenders ma cotton swabs i Egelani. Mai ia Aperila 2022, o le a tuʻuina atu le lafoga faʻapipiʻi palasitika taʻutaʻua a le lalolagi i oloa e le itiiti ifo i le 30% mea toe faʻaaogaina, ma o loʻo faʻatalanoaina nei e le malo se suiga iloga o le a faʻalauiloaina ai se fuafuaga toe faʻafoʻi tupe mo pusa inu ma le faʻalauteleina a le gaosiga. matafaioi a le au gaosi oloa. afifi.


Taimi meli: Me-20-2021

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou