O le taga lima gafataulima fou e toe fa'afo'i foliga o mea o le Fa'avavau

Ole fa'atonuga masani ole sitaili ole la'ei pea lava pea mea e te fiafia iai. E fetaui lelei ato lima mo lea faamoemoe. O se mea e teu ai lavalava e mafai ona toe faʻaaogaina mo ni nai aso, vaiaso poʻo masina. E avea ma faʻaopoopoga o lou lima ma se nofoaga faʻalagolago e teu ai mea uma e te manaʻomia mo se aso. O ato sili ona lelei e aoga, faʻaogaina, ma faʻaalia mamanu matagofie-o lenei tuʻufaʻatasiga e faʻamautinoa ai e le gata e mafai ona e faʻafetaui i ni laʻei eseese, ae faʻapea foʻi ona ofuina le tele o tausaga o faiga. E sili atu, o nei ato gafataulimaina faʻataʻitaʻiga o se faʻataʻitaʻiga mo tiute ma faʻalauiloa, e sili atu nai lo mea faʻaoga e masani ona faʻaaogaina.
Ae ui i lea, ina ia aloese mai lou manatu e tatau ona e teu faʻafaigaluega i ato taugata maualuga e faʻamautinoa ai le tumau, ia e iloa o loʻo i ai le tele o faʻailoga laiti e teu faʻafaigaluega i mea e te manaʻo e teu e faʻavavau. O fa'ailoga ato e 10 o lo'o i lalo o lo'o aofia ai igoa fou i le fale gaosi oloa, fa'apea fo'i ma fa'ailoga fou e ono le'i tosina atu i ai lou mafaufau. O a latou mamanu na'o latou lava-fa'atasi ai ma ata fa'apitoa ma aoga ma ie mata'utia-ua lava lea e tosina mai ai le mafaufau o so'o se tasi, ae o le mea e tupu i tua atu o le gaosiga e tutusa lava le fou. O nei ato lima e aofia ai ie ua toe fa'aaogaina ma fa'atupuina fa'amatagofie, o le tele o ia mea e gaosia i ni vaega laiti e fa'amautinoa ai e fa'apitoa lau fa'atauga a'o 'alofia le fa'atupu tele ma le fa'aleagaina. Ina ia malamalama atili i mea e ave i ai le faamuamua o ituaiga taʻitasi, o le a latou faʻasoa pe faʻapefea ona latou faʻamalamalamaina le faʻaauau e tusa ai ma o latou lava tulaga. Fa'amolemole fa'aauau le faitau a'o le'i teu fa'afaigaluega i lau isi ato e te fiafia iai.
E na'o matou fa'aofiina oloa na filifilia e le vaega fa'atonu TZR. Ae peitaʻi, afai e te faʻatau oloa e ala i soʻotaga i lenei tusiga, e mafai ona matou mauaina se vaega o faʻatau.
O le au fa'avae a Advene o Zixuan ma Wang Yijia na fa'atumauina le fa'atumauina i le totonugalemu o la latou fa'ailoga. “Sa matou fa'aaluina le lua tausaga i le fa'amalieina o le fa'agasologa ma le tu'uina atu o oloa lelei ma fa'atulaga lelei i tau talafeagai. O loʻo matou aʻoaʻoina pea ma tuputupu aʻe, "o le tala lea a Wang o le faʻailoga na faʻalauiloaina i le 2020. "Matou te iloiloina atoatoa a matou taumafaiga faʻaauau, e taulaʻi i le taamilosaga atoa o meafaitino (e aofia ai le faʻatau, gaosiga, faʻapotopotoga ma le afifiina), nai lo le faʻaogaina o mea- ua ta'ua o fofo 'meamata'.”
Mo Advene, o lona uiga o le aloese mai isi mea pa'u vegan, o nisi o ia mea e mafai ona i ai le tele o polyurethane. "Matou te filifili e faʻaaoga le 100% paʻu povi mai meaʻai e gaosia uma a matou oloa paʻu, ma gaosia i latou i le Scope C auro standard tannery faʻamaonia e le Leather Working Group, lea e na o le 13 i le lalolagi," Wang Wang fai mai. "O le faʻamaonia e faʻamaonia ai o laasaga uma, mai paʻu mata i paʻu maeʻa, e ausia tulaga maualuga mo le siosiomaga ma le gaosiga."
O isi faiga a le Advene e aofia ai le faʻaumatiaina o le faʻaogaina o mea faʻapipiʻi palasitika ma tuʻuina atu 100% carbon neutral delivery. E le gata i lea, na faʻaopoopoina e Xuan o le mamanu o le faʻailoga lava ia ua mafaufau lelei. "E ala i le lolomiina o le tasi mamanu i le taimi, nai lo le faʻaaogaina o metotia masani masani, matou te faʻaavanoaina se avanoa mo i matou lava ma a matou paaga e maua ai musumusuga mai le lalolagi o loʻo siomia ai i latou e aunoa ma le fausiaina o se faʻasologa o le gaosiga le faʻaleagaina Le mamafa o le mamafa," faʻaalia.
O Natasha "Roop" Fernandes Anjo's Manchester-based brand atonu na tosina atu i ai lou mafaufau ona o lana mamanu faʻaalia Iapani furoshiki, ae o se tasi lea o sitaili na faia e Roop faʻatasi ma ie e le mafai ona faʻaaogaina. “I le amataga sa ou manatu o le a avea lea ma faafitauli: a o faatupulaia la’u pisinisi, sa ou taumafai e faatau ia lava ie mo la’u pisinisi,” o le tala lea a Anjo. “Ae peita’i, o lo’o tele lava ie e le mana’omia o lo’o i ai, ma e le mafai ona ou malamalama pe aisea e tatau ai ona tatou gaosia ma fa’amaumau le tele.”
O le fa'aputuga a Anjo o lo'o iai nei, e fa'apitoa lava, ma o lo'o ia taula'i atu i le fa'aaogaina o sitaili na fuafuaina i le 18 masina ua tuana'i e fai ai isi ana sitaili ta'alo, e aofia ai ato avefe'au ma ato tau'au mama mama. "O laʻu faatosinaga sili o le tala e faapea o aʻu mea faigaluega o le a avea ma vaega o latou pe a latou taunuu i lo latou fale fou," o lana tala lea. "Ou te fiafia e vaai faalemafaufau i laʻu ato o le a siva i pese uma, o taumafataga latou te auai i ai, pe faʻafefea ona fesoasoani laʻu bun e puipuia ai lauulu mai le faʻaalia i luga o oʻu foliga pe a faigaluega se tasi mai le fale, ma mafaufau i mea uma ou te faia e avea ma se vaega. , Ou te lagona ai le fiafia tele i le olaga o se tasi.”
O le igoa Merlette e le o se mea fou i le gafataulimaina, ae o le na faavaeina Marina Cortbawi ua faʻalauteleina le faʻasologa o oloa a le ituaiga e aofia ai ato lima i lenei tausaga. "Na amata ona matou faʻaaogaina mea o loʻo i ai i la matou aoina-lea e matua faʻaitiitia ai otaota-mo a matou ato ie uma," o le tala lea a Cortbawi, ma faʻaopoopoina o le laina e faʻaaogaina ie faʻamaonia OEKO-TEX® (e aunoa ma le 100 A ituaiga o vailaʻau faʻaleagaina)) ma faʻaaloalo masani. tufuga. “Matou te galulue faʻatasi ma se vaega o tufuga tamaʻitaʻi talenia i Initia i le gaosiga o ato (o nisi sitaili e manaʻomia ai le 100 itula o suʻi lima!) galuega taulima."
O ato a Merlette o le a faʻalauiloaina i sitaili fou ma lanu fou e tusa ai ma vaitau, o ato sili ona lelei i aso uma. E aofia ai ato tama'i tama'i ma mamanu lalaga mata'ina, ma ato ato fa'aSipaniolo na fa'aosofia e le lalaga a Kantha fa'asoa e Cortbawi. “Ou te faamoemoe o nei ato e mafai ona ofuina i le ao ma le po, o aso o le vaiaso ma faaiuga o vaiaso-o le mea lea ou te vaai i tamaitai o ofuina i luga o magaala o Niu Ioka, ma loʻu olaga o se tagata fai pisinisi ma se tina fou.”
Mo Hozen e fa'avae i Los Angeles, o le auala gafataulimaina o le fa'aogaina lea o isi vegan i lana fa'asologa o taga lima foliga pata e aunoa ma le afaina o le si'osi'omaga. Fai mai Rae Nicoletti, o meafaitino e aofia ai "faʻaleleia, toe faʻaaogaina, ma biodegradable filifiliga e gaosia i se auala faʻaeteete, saʻo ma maualalo le aʻafiaga." O lo'o iai fo'i le Hozen i lana fa'ato'aga fa'ato'aga o sitaili, ato lima ma le tino. I le faʻaaogaina o le Desserto cactus "paʻu", o nei sitaili e faʻaogaina lanu le tutusa ma leo susulu.
"E le mafai ona faʻatalanoaina le faʻafefe o laei faʻatausaga," o le tala lea a Nicoletti e uiga i lana mamanu. Na ia faʻasoa mai o Hozen e tulaga ese e le gata i totonu o le ato lava ia, ae faʻapea foʻi i laasaga uma i le faagasologa. E aofia ai le fa'aogaina o pusa fela'ua'i toe fa'aaogaina Boox ma le tu'uina atu o polokalame toe fa'aleleia/ toe fa'aaogā e fa'amautinoa ai e fa'aoga lelei e tagata fa'atau a latou fa'atauga.
Ina ua uma ona galue i se kamupani tele kamupani mo le tele o tausaga, na faalauiloa ai e Mónica Santos Gil lana brand Santos e Mónica i le vaitaimi o le karantina, ma le faamoemoe e faagesegese le faiga o teuga e ala i vaega laiti ma mamanu masani. "I le avea ai o se kamupani laʻititi, o le taulaʻi atu i lenei ituaiga o gaosiga o la tatou auala e sili atu ona pulea saʻo a tatou suʻesuʻega ma faʻaitiitia le tele o gaosiga," o le tala lea a Gil e uiga i lana mamanu ma le atamai na faʻaosofia e le fausaga faʻaonaponei ma le faʻailoga totonu. "O le faigofie o le fomu e fesoasoani i le fatuina o se ituaiga o vaʻaia vaʻaia, o le mea moni o le poloketi lea o loʻo matou sailia ma Santos: o foliga faigofie ma le sailia o auala e mafai ai e nei foliga ona logoina le mamanu atoa o le oloa patino o loʻo ou galue ai."
E le gata i lea, e faʻaaogaina e Mónica's Santos le paʻu cactus na faia i Mekisiko. "[E] umi ma o le a mautinoa o le a mafai ona e fiafia i lau ato mo tausaga a sau," o le tala lea a Gil o mea. “O se vaega o le pa'u o le matou cactus e mafai ona pala, ae o isi e sili ona toe fa'aaogaina. O le a'afiaga o le toe fa'aaogaina e la'ititi fo'i ona e fa'aaogaina elemene e le o'ona."
Na faalauiloa e Wilglory Tanjong le Anima Iris i le 2020. O le faailoga e faʻaaloalo i ona aʻa Cameroonian ma ua tuuto atu i le toe faʻamalamalamaina o le lauiloa lauiloa. Mo Tanjong, o lenei galuega e aofia ai le galulue faatasi ma tufuga i Dakar ma sourcing mea mai le lotoifale Senegalese sapalai. O le taunuuga o le mamanu Anima Iris e aofia ai se mamanu aulelei pito i luga ma le tele ma le manaia o lalaga, lanu ma mamanu.
O le faʻailoga e faʻaaogaina le paʻu maualuga i lana faʻasologa o taga lima mataʻutia ma ua tuuto atu i le atinaʻe gafataulimaina i le faagasologa o le gaosiga, faʻamautinoa o le gaosiga o oloa e le oʻo mai i le faʻaleagaina o le lalolagi ma tagata o loʻo nonofo ai. "Ina ia faʻataunuʻuina la matou tautinoga i atinaʻe gafataulimaina, ua matou faʻaaogaina se faʻataʻitaʻiga leai se otaota i le faagasologa o gaosiga," o le tala lea a Anima Iris factory. "O lenei mea e mautinoa ai e leai ni foafoaga se lua e tutusa, ma e leai se mea e faʻaumatia."
Fa'alauiloa e Loddie Allison i le 2020, o Porto o lo'o mulimulita'i i le filosofia "itiiti o le sili atu", e amata mai i le taga ta'i tasi o le fa'asologa (a itiiti mai mo le taimi nei): o se taga fa'ata'ita'i i ni lapopo'a se lua. O le mamanu e faigofie ma faʻalelei, faʻapipiʻi elemene o faʻataʻitaʻiga masani a Iapani. “O la matou musumusuga na sau mai ia Wabi-Sabi, o se filosofia na ou aoaoina mai le tina o lo’u tina,” o le tala lea a Alison. "E faʻaaloalo Porto ia te ia ma le auala na te vaʻai ai i le lalolagi."
A'o meafaitino, e galulue fa'atasi Porto ma falegaosimea e fa'atautaia e le aiga ma fale pa'u manu, e fa'aaoga ai le pa'u o le Nappa ma le cotton organic. "O le aoina o loʻo faia i Tuscany, ma e ala i le taulaʻi atu i le faʻagesegese, faʻapipiʻi laʻititi, e mafai ona matou lagolagoina tufuga aʻo faʻaitiitia le aʻafiaga o le siosiomaga," o le faʻaopoopo lea a Alison.
Fai mai le Designer Tessa Vermeulen e faapea o le "tuumau" ua avea ma se lauiloa tau maketi, ae o lana London brand Hai o se tagata gaosi oloa siliki lima e le tumau ma matagofie. E ala i le faʻaeteete ma le faʻaeteete i faiga o gaosiga ma faʻamamafaina le aloese mai le faʻateleina, o le faʻailoga e ola i faʻamoemoega. "I Hai, matou te taumafai e fai mea e mafai ona e ofuina ma aoina mo se taimi umi," o le tala lea a Vermeulen. “E le gata ona o le mamanu masani, ae ona o a matou mea uma e faʻaaogaina ie silika. Ia te a’u lava ia, ou te manatu o le mea taua e Na’o le su’eina o galuega e te umia mo se taimi umi.”
Na ola aʻe Vermeulen i le va o Netherlands ma Saina. Na ia faʻatau mai le silika i Suzhou ma gaosia i "vaega laiti", o lana tala lea, faʻatagaina "manaoga e fuafua atili ai le gaosiga." I le taimi nei, o sitaili Hai (o lona uiga i le gagana Mandarin Saina) e aofia ai taga tauau faʻataʻitaʻi, faʻavaa pito i luga o au ma faʻamatalaga ofe, taga faʻamaʻi, ma isi mea seevae ma lavalava.
O le 2021, ma atonu o loʻo i ai sau faʻasologa o ato lima e mafai ona faʻaaogaina e mafai ona e fesuiaʻi i le faleoloa, faletusi poʻo le maketi faifaatoaga, ae o Iuni o se faʻailoga fou o ato mama e aoga le faʻasaʻolotoina. Avanoa. "O laʻu sini o le fatuina lea o se faʻailoga e iloagofie e tutusa ma 'pe toe faʻaaogaina'," o le tala lea a le faʻavae o Janean Mann, o le na faʻatulagaina Junes "o se tagata agaalofa e faʻamoemoe e fesoasoani i tamaitai Mekisiko." Brand" ona o lona gaosiga na fa'afaigaluegaina ai se kamupani su'isu'i tama'ita'i-i Juarez.
Ae ui i lea, e le gata i le lagolagoina o lenei alalafaga, o Iuni e iai foi sona aafiaga i lana ie Bio-Knit faʻapitoa, lea e iai le faasologa o lanu eleelea ma le olaola. "O loʻo matou faia se ato faʻamaʻi atoatoa e le mafai ona i ai e faʻavavau i lapisi poʻo totonu o le sami," o le tala lea a Mann. "Faatasi ai ma lenei ie fou, ua mafai ai ona tatou tapunia atoa le taamilosaga ma aveese lelei le palasitika mai le eleele." Ina ua ia faʻamatalaina lenei faiga faʻapitoa, na amata faʻaaoga e taga Junes ie na faia mai fagu palasitika toe faʻaaogaina na tui ile CiCLO. “O lenei tuufaatasiga e mafai ai e microbes faalenatura i lapisi ma suasami ona taumafa alava i totonu o le 60 aso, ina ia mafai ona pala atoa le ato ma toe faafoi i le eleele. O le taunuuga o le alu ese o se ie mai le eleele pe a maeʻa lona aoga, aveese le palasitika, a leai, e mafai ona faʻaaogaina nei palasitika toetoe lava a faʻavavau."
O le ato lima Asata Maisé atonu o se tasi o sitaili sili ona faigata i luga o lenei lisi, ae e mautinoa lava e aoga le taumafai. Na mamanuina e le Delaware designer Asata Maisé Beeks, o le faʻailoga mataʻina o le eponymous faʻasologa e sau mai lona faʻaogaina o mea toe faʻaaogaina, faʻapipiʻi faʻatasi i se mamanu faʻapitoa, tasi-o-a-ituaiga. "Ou te luiina aʻu lava e toe faʻaaogaina le ie o loʻo totoe nai lo le tiaʻi pe a maeʻa isi galuega," faʻasoa Bixie lana polokalama faakomepiuta, ma na faʻamaonia e le mamanu lenei filifiliga ma le loto i ai. "O le faʻatinoina o se tasi lea o aʻu faʻataʻitaʻiga sili ona taua."
Beek i le taimi nei o loʻo faʻatautaia se kamupani laʻititi ma faʻasalalau i taimi uma lana aoina. "O aʻu foi o se fautua o teuga tuai ma faiga lima," o le tala lea a le faʻailoga ua tulaʻi mai. "O mea uma, e aofia ai ato lima, e mafai ona faʻatau pe a maeʻa se faagasologa umi o le fatufatuga." Afai e te manaʻo e faʻatau lau oe Asata Maisé ato, Beeks e fautuaina e te faʻaopoopoina oe lava i lana lisi o meli, aemaise lava ona o le isi vaega o le a taunuu muamua i lenei tautoulu.


Taimi meli: Aukuso-23-2021

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou