O lo'o fa'ata'ita'i e nisi o fa'atauoloa tetele ni fofo manumalo mo taga palasitika fa'aoga tasi

O le auaunaga a ChicoBag e mafai ai e tagata faatau ona nono mai ato toe fa'aaogaina i faleoloa ma maua taui mo toe fa'aoga ta'itasi… [+] Fa'aola e le 99Bridges' Mosaic app.
O ato palasitika lafoa'i ua tuai, ma o nisi faleoloa CVS Health, Target ma Walmart e tele isi mea e mafai ona gafatia. O le Reinvented Retail Plastic Bag Alliance, o loʻo pulea e Closed Loop Partners, fai mai o loʻo tuʻufaʻatasia le au faʻatau oloa tauva e faʻataʻitaʻia ni fofo manumalo se iva i le Beyond Bag Challenge i le amataga o lenei tausaga.
E iva faleoloa felagolagomai i Kalefonia i Matu o loʻo faʻataʻitaʻiina ituaiga eseese o ato toe faʻaaogaina ma tekinolosi lagolago mai ChicoBag, Fill it Forward, GOATOTE ma 99Bridges. Na amata le poloketi i le aso 2 o Aukuso ma tumau ai le ono vaiaso seia oo i le aso 10 o Setema.
Returnity ma Eon o le a auai foi i le pailate e ala i le auala e tuʻuina atu ai Wal-Mart i maketi faʻapitoa. Domtar, PlasticFri ma Sway o le a faʻataʻitaʻiina le faʻatinoga ma le toe faʻaleleia o fua o taga e faia mai mea faʻafouina e malamalama ai pe faʻafefea ona fetaui a latou mamanu ma manaʻoga o tagata faʻatau oloa ma tagata faʻatau ma fetaui ma faʻamatalaga o le toe faʻaaogaina ma le faʻapalapala.
E le o manino mai pe fia ni afifi o le a tufatufa atu ma pe toafia tagata auai o le a lesitala mo taui faʻatatau e pei o faʻaitiitiga vave ma taui i faleoloa faapitoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, Fill it Forward e mafai ai e tagata faʻatau ona siaki a latou aʻafiaga o le siosiomaga ma foaʻi atu i faʻalapotopotoga alofa i le lotoifale (Second Harvest in Silicon Valley).
"O loʻo matou faʻataʻitaʻiina se faleoloa maualuga i Kalefonia i Matu," o le tala lea a Kate Daly, le pule faʻatonu o le Closed Loop Partners Circular Economy Center.
"E oʻo mai i le taimi nei, matou te matua fiafia lava i le vaʻaia o le oloa o loʻo i ai le maualuga o le auai, fiafia ma le taliaina. O le a faʻaauau pea ona matou mataʻituina le numera o faʻaoga i le faagasologa o le pailate.
Na taʻua e le taʻitaʻi o lenei galuega o le a iloiloina e le pailate le tele o mea, mai le faʻaogaina faʻapitoa i le tali atu a tagata faʻatau, ma fesoasoani i tagata faʻafouina e toe faʻaleleia a latou fofo.
I le faagasologa atoa o le pailate, o lenei galuega o le a mataituina le faigamalaga o fofo o taga toe faʻaaogaina, e le aofia ai lapisi, lala, poʻo le sami, e pei o taga palasitika lafoai.
O le a suʻesuʻeina foʻi e le pailate le faʻagasologa mai le taimi na iloa ai e le tagata faʻatau muamua ua alu ese le tagata faʻatau mai le faleoloa, seia oʻo i le taimi e toe faʻafoʻi ai le ato ma toe faʻaaogaina.
"Mo se faʻataʻitaʻiga, mai le vaaiga a le tagata faʻatau, pe faigofie ma faigofie le faʻaoga? O manino le fa'ailoga ma fa'amatalaga? Po'o, mai le va'aiga a le fa'atauoloa, pe suia ea e le fofo fou o taga le auala e fegalegaleai ai tagata fa'atau ma le fa'atau oloa pe fa'aaoga? E fia taga? O lelei le fofo ma faigofie ona maua e tagata fa'atau ma tagata faigaluega?
“Matou te fuafua fo’i e fua le fa’atumauina o le si’osi’omaga o nei fofo. Mo se faʻataʻitaʻiga, e faʻafia ona toe faʻafoʻi ato ma toe faʻaaogaina?
Na taʻua e le consortium i se faʻasalalauga faʻasalalau e faʻapea o lesona na aʻoaʻoina o le a fesoasoani e faʻailoa atili ai faʻamatalaga o le fofo ma le mea e manaʻomia ai nisi suʻega ma tupe faʻaalu.
I le faaopoopo atu i paaga o loʻo auai i le pailate, o loʻo i ai isi paaga faʻatasi. E aofia ai DICK'S Sporting Goods, Dollar General, The Kroger Co., The TJX Companies Inc., Ulta Beauty, Ahold Delhaize USA Brands, Albertsons Companies, Hy-Vee, Meijer, Wakefern Food Corp. ma Walgreens.
Fai mai Daly o le a ia le vave faʻalauiloaina ni isi auala e ese mai i taga palasitika lafoaʻi i nei paaga uma. Fausiaina ose lumana'i gafataulimaina mo pisinisi fa'atau oloa e le tupu i se po.
"O le taimi lava e maeʻa ai le pailate, o le Reshaping Retail Bag Alliance ma tagata faʻafouina o le a faʻatautaia le loloto o le tuʻufaʻatasia ma le tuʻufaʻatasia o aʻoaʻoga e tuʻuina atu ai faʻamatalaga mo isi laasaga," o lana tala lea.
"O lesona na aʻoaʻoina o le a maua ai faʻamatalaga mo nisi faʻamatalaga o vaifofo, faʻalauiloa oloa faʻapitoa, suʻega i le lumanaʻi, fuafuaga, ma tupe faʻafaigaluega. E mafai foi ona fesoasoani ia malamalama i le mafai o fofo i itulagi eseese ma siosiomaga e malamalama atili ai i nei fofo. Le a'afiaga atoatoa o le polokalame."
O taga palasitika lafoai e sili ona lauiloa i le Iunaite Setete. E selau piliona (faatasi ai ma ab) e faʻaaogaina i tausaga taʻitasi.
"I tua atu o le Bag Initiative o loʻo suʻesuʻeina se seti o fofo eseese e mafai ona faʻatinoina i se taimi pupuu, feololo ma umi.
“O lenei fuafuaga o loʻo faʻaalia ai o loʻo faʻaauau pea ona galulue a matou paaga faʻatasi i le toe faʻafouina o le ato faʻatau ma o loʻo naunau e faʻalautele suʻesuʻega i lenei autu ma faiga na latou faia e faʻaitiitia ai otaota o faleoloa. E mafai ona tatou mafaufau faatasi i mataupu tetele ma mafaufau i ni avanoa fou mo le felauaiga o oloa mai le faleoloa i le taunuuga mulimuli.
I le avea ai ma se tusitala mo Forbes, ou te taulaʻi atu i tala manaia, faʻafouina ma faʻafouina e uiga i amataga lanu meamata ma NGO i le Iunaite Setete. O aʻu o se tagata siʻosiʻomaga
I le avea ai ma se tusitala mo Forbes, ou te taulaʻi atu i tala manaia, faʻafouina ma faʻafouina e uiga i amataga lanu meamata ma NGO i le Iunaite Setete. O a'u o se faufautua tau feso'ota'iga si'osi'omaga. O lona uiga na ou galue i nusipepa lolomi mo le 20 tausaga, seia oʻo i le pito i lalo i le 2010. Talu mai lena taimi, sa avea aʻu ma blogger, tusitala, faatonu ma pule faʻasalalau lautele i le lalolagi virtual. Sa ou tusia se faaaliga faalevaiaso i luga o le leitio e uiga i le siosiomaga i Bay City, Michigan, lea sa faaigoaina ai au o Mr. Great Lakes. Na ou mauaina se faailoga o le tagata malaga i le tusitala mai le Iunivesite o le Setete o Michigan ma se faailoga o le matuaofaiva i suesuega o le siosiomaga mai le Iunivesite o Ilinoi i Springfield, faamaeaina le tele o sikolasipi, ma avea ma se failauga asiasi i lipoti o le siosiomaga ma faasalalauga faaagafesootai i le tele o konafesi. Ou te fiafia i tolauapiga. O aʻu o se tagata faitau matapeʻapeʻa ma e pei o le mataʻutia ma le faʻafefe o se solaaga.


Taimi meli: Oke-08-2021

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou