Na totogi sese e Gopuff le totogi o le avetaavale ma toe faafoi totogi ina ua uma se feeseeseaiga: tagata faigaluega

Na ta‘ua e tagata e masani i lea mataupu, o Gopuff, o le $15 piliona e amata ai le kilivaina o taavale, e lē gata ua tipi nei totogi o ana avetaavale, ae o loo totogi atu foi i avetaavale e masani ona maualalo i lo latou tupe maua. O se fa'ailoga lea o le le lelei o le fa'agaioiga ma e masalosalo ai tagata i le mafai e le kamupani ona fa'alautele lana pisinisi. .
O se avetaavale i le nofoaga pisi a le kamupani i Philadelphia na ia fuafuaina e tusa ma le tasi vaetolu o lona totogi mai ia Gopuff e maualalo ifo nai lo lona totogi e ave i le fale. Fai mai a ia, e tusa ma le $800 le aitalafu a le kamupani i se tasi taimi. Na taʻua e avetaʻavale i isi taulaga, o lenei faiga e taatele i le lotoifale. Na latou talosaga e talanoaina mataupu maaleale i totonu e le faailoaina.
E iai le faiga a le Gopuff mo avetaavale e tauva ai ma sui o kamupani mo o latou totogi, ma a tulai mai se feeseeseaiga, e masani lava ona totogi e Gopuff le eseesega. Ae na ta‘ua e le au ave taavale e ono alu ni nai vaiaso ona aliali mai lea o le totogi o le sui i totonu o latou teugatupe i le faletupe.
Na tipi e le kamupani le totogi maualalo faʻamaonia mo avetaʻavale ina ua maeʻa ona siitia le $ 1 piliona mai le aufaipisinisi e pei o Blackstone, o lea ua uma ona feagai ma le tetee malosi. O mea sese o totogi o se faʻasea masani i le va o avetaavale, atonu o se faʻafitauli mo Gopuff aʻo taumafai e faʻalautele lana pisinisi i le lalolagi atoa.
Na ta‘ua e le pule o faleteuoloa na taulimaina nei faitioga e faapea o le toe faaleleia o faasea taitasi o se faiga e alu ai le taimi ma o se faailoga o le le lelei o le faatinoga o galuega a Gopuff. O lenei faʻafitauli atonu e sili atu ona leaga pe a faʻateleina le fua, ma faʻalavelaveina taumafaiga e faʻaauau le pisinisi-ma faʻalavelaveina sootaga ma konekarate ma isi tagata faigaluega.
"O loʻo tuuto atu Gopuff i le fatuina o le poto masani faʻameamea sili ona lelei," o le tala lea a se sooupu a le kamupani. "A o matou tuputupu aʻe, matou te faʻaauau pea ona teu faʻafaigaluega i matou auala fesoʻotaʻiga ma paʻaga tiliva, ma galulue malosi e faʻamalosia fesoʻotaʻiga a paʻaga tiliva, talosaga, lagolago tagata faʻatau, upega tafaʻilagi, ma isi."
Saunoa Gopuff e fa’apea, ua mafai ona fa’alautele atu lana pisinisi i le silia i le 500 faleteuoloa i totonu o le Iunaite Setete, ma ua te’ena ai e le kamupani le manatu o le mataupu e uiga i taui o ave ta’avale o se fa’alavelave.
I isi vaega o le tamaoaiga o le kig, e le masani ai le tuʻuina atu o totogi faaopoopo mo avetaʻavale ma isi tagata faigaluega. O aveta'avale mai kamupani va'ava'a e pei o Uber ma Lyft e fefinaua'i i nisi taimi o latou totogi, ae e masani lava ona e seasea fa'aletonu fa'atekinisi.
O le faʻafitauli i Gopuff o le, e le pei o le ride-hailing service, lea e totogi ai avetaavale e ala i le tuʻufaʻatasia o le mamao ma le taimi faʻaalu i totonu o le taʻavale, o lona faiga e sili atu ona faigata. E totogi e le kamupani aveta'avale e ala i pili e totogi mo vaega ta'itasi o atopa'u e kilivaina, totogi fa'alauiloa e totogi i luga o nei pili, ma se ponesi e tasi le taimi mo atopa'u e kiliva i taimi pisi.
E le gata i lea, afai e saini le avetaavale mo se suiga patino, o le a faʻamaonia e Gopuff le totogi maualalo ole itula ole avetaʻavale. Ua ta'ua e le kamupani ia tupe maualalo maualalo ma o le fusi lea o le vevesi i le va o le avetaavale ma le kamupani. Na tipi talu ai nei e Gopuff nei fesoasoani mo faleteuoloa i le atunuu atoa.
Ona o lenei faiga faʻalavelave, e masani ona vaʻavaʻai avetaʻavale i la latou tuʻuina atu ma faʻalavelave a latou poloaiga maeʻa. Afai e maualalo a latou totogi i vaiaso taitasi po o tupe i totonu o le latou teugatupe nai lo le latou tupe maua fuafuaina, e mafai e le avetaavale ona faila se tetee.
Na taʻua e se pule o loʻo faigaluega i le faleteuoloa a Gopuff, o le faʻagasologa o le taulimaina o nei tagi sa vevesi. Fai mai se tasi sa avea muamua ma pule o faleteuoloa, i le tele o tulaga, e sese totogi o avetaavale uma i totonu o le faleteuoloa, ma e tatau ona totogi e le kamupani le avetaavale i le totogi mulimuli ane. Na ta‘ua e le tagata e lē o faailoa lona suafa, sa taumafai le kamupani e toe totogi se isi tupe i le isi siaki, ae o nisi taimi e umi ai.
O oe ose tagata poto e fa'asoa? E i ai ni fa'ailoga? Fa'afeso'ota'i lenei tusitala ile imeli tdotan@insider.com po'o le Twitter DM @cityofthetown.


Taimi meli: Nov-15-2021

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou