Ua faia e le au ofisa o Ann Arbor le laasaga muamua e puipuia ai faleaiga mai "totogi maualuga"

I le Aso Tofi, Me 7, 2020, Melissa Pedigo talia se poloaiga mai le GrubHub mai Casablanca i Ypsilanti. MLive.com
Ann Arbor, Michigan-O le faʻalavelave faʻafuaseʻi i pili o meaʻai e tuʻuina atu e isi vaega i faleaiga i le lotoifale o loʻo faʻatali nei le faʻatagaga mulimuli a le Ann Arbor City Council.
Na autasi le fono i lana faitauga muamua i le po o le Aso Gafua, Me 3, e puipuia ai faleaiga mai le mea e taʻua e sui o le fono o le "maualuga totogi".
O le lagolago autu o le talosaga, D-3rd Ward City Councilor Julie Grand (Julie Grand), fai mai nai lo le faia o faʻalavelave faʻafuaseʻi e pei ona fuafuaina muamua ina ua maeʻa le palota muamua i le Aso Gafua, o le loia a le aai. E fautuaina e le ofisa le pulega a le aai e faia taualumaga masani faaletulafono e ala i faauigaga se lua.
O tulafono faatonutonu le tumau o le a faʻatapulaaina ai auʻaunaga e pei o Uber Eats, DoorDash, GrubHub, ma Postmates mai le totogiina o faleaiga i se komisi poʻo se totogi o le kiliva e 15% maualuga atu nai lo le tau o le okaina o meaʻai a le tagata faʻatau, seivagana ua malie le faleaiga e totogi se totogi maualuga e fesuiaʻi. mo mea e pei o fa'asalalauga, maketiina po'o tagata fa'atau asiasi Polokalama fa'asoa.
A oʻo ina aveese e le setete le faʻatapulaʻaina o le COVID-19 i faleʻaiga, o le a goto le taimi, lea e aofia ai le 50% le faʻatapulaʻaina o nofoa i totonu o le fale, manaʻoga mamao mamao, ma se manaʻoga e tapuni nofoaga 'ai i totonu ae leʻi oʻo i le 11pm.
Na auina atu e DoorDash se imeli i sui o le komiti a o lei faia le palota i le Aso Gafua, ma talosagaina ni teuteuga i le poloaiga e le aofia ai DoorDash mai le pili o totogifuapauina.
Na tusia e Chad Horrell o DoorDash Government Relations: “E ui ina tele nofoaga ua pasia tapuni e faaitiitia ai le avega i faleaiga i le lotoifale, latou te leʻi mafaufauina le leaga o aʻafiaga o pulou.”
Fai mai a ia, talu ai o le tau o lenei auaunaga e le mafai ona totogi i luga o le tapulaʻa, e tatau i tagata faʻatau oloa ona sili atu tupe faʻaalu. O se taunuuga, o le aofaʻi o fefaʻatauaiga o le maketi atoa i lalo ifo o le tapulaʻa pito i luga ua faʻaititia. E foliga mai e mafua ona o le mea moni e le o naunau tagata faʻatau e totogi atili Ona o tupe faʻaalu.
Na tusi Horrell e faapea: “O le faaitiitia o le aofaʻi o lona uiga o le leiloa o tupe maua mo faleʻaiga, ma o avanoa e maua ai e ave taavale tiliva meaʻai po o “Dashers” ua faaitiitia, ma ua leiloa tupe maua mai lafoga o pisinisi.”
Na taʻua e Horrell o le vaiaso talu ai, na faʻaalia ai e DoorDash se faʻataʻitaʻiga fou o tau e maua ai faleaiga i le lotoifale ma le 15% komisi filifiliga. Fai mai a ia, o i latou o loʻo vaʻai i faʻamanuiaga o le faʻateleina o avanoa tau maketi ma isi auaunaga o loʻo i ai pea le avanoa e filifili ai se fuafuaga e maualuga totogi.
Na talosaga Horrell i le fono ina ia toe teuteu le tulafono ina ia faʻamaonia ai le 15% totogi faʻatapulaʻa e le faʻaaogaina i auaunaga faʻatau meaai a isi vaega e maua ai le 15% o le avanoa i faleaiga i lalo ifo o le 10 nofoaga i le Iunaite Setete.
Na faafetaia e Grande le loia lagolago a le taulaga ia Betsy Blake ma John Reiser mo le la galuega i le tulafono.
Fai mai Grande: "Na amata i se imeli na ou mauaina mai ia Phil Clark, le pule o Red Hots, o se faleaiga i le Itumalo 3, ma na ia faʻatulagaina le natura faʻaleagaina o nei totogi faʻasalalau lona tolu," o le tala lea a Grande.
Fai mai Grande na ia faʻalogo ia Clark, faia ni suʻesuʻega, ma iloa ai o le tele o nuʻu na tuʻuina atu tupe totogi ma tuʻuina atu i le ofisa o le loia a le taulaga.
E tele pisinisi eseese na oo i ai Reiser i totonu o le afioaga, ma e le gata na maua se faamaoniga o le toatele o i latou na mananao e maua le totogi o le totogi, ae na maua foi le faafitauli lona lua, o le vaega lona tolu o le auaunaga tiliva o loo lomia faasalalau menus tuai ma mafua ai. folafolaga Tele fesili. Fai mai Grande o le faafitauli i faleaiga i le lotoifale.
O tulafono fa'atulafonoina o le a fa'atulafonoina mo 'au'aunaga tu'uina atu isi vaega e fa'asalalau fa'amatalaga le sa'o pe fa'asesē e uiga i le fale'aiga a Ann Arbor po'o lana lisi.
Ali Ramlawi, o se sui o le aufono o le D-5th Ward, e ona le Jerusalem Garden Restaurant, na fai mai o le puipuia o le saʻo o le lisi o le vaega sili lea ona taua o le poloaiga.
Na ia fai mai o menus na ave "e aunoa ma lo matou iloa" ma faʻaaogaina i luga o faʻasalalauga lona tolu. O nei menus e mafai ona mafua ai faʻafitauli ma mafua ai le le mautonu ma le popole mo tagata faʻatau.
Fai mai Ramlawi, ae i le tulaga o tau, e le faigofie mo malo faʻalotoifale ona faʻatulagaina se tapulaʻa maualuga. Fai mai a ia, o fuafuaga ma isi vaega e tuʻuina atu auaunaga e ofo fua, e le faʻamalosia, ma e le tatau i faleʻaiga ona auai i auaunaga faʻapitoa ona latou te lagona e le lelei le tamaoaiga mo i latou.
Na ia faapea mai: “O lenei mea o le a taitai atu ai i le faitauga lona lua, lea e maua ai le tele o le taimi e mafaufau ai i mea.” “Ae ua tatou latalata atili atu i le aso e muta ai nei poloaiga faanatinati, sei vagana ua tupu se mea e lei mafaufauina e suia ai le tulaga."
Na taʻua e Travis Radina, le kovana itumalo lona tolu o le Fono Puipuiga, o loʻo i ai le talanoaga e uiga i le talosaga a Ramlawi e faʻamautu nisi vaega o le poloaiga.
Fai mai a ia, e tusa ai ma le fautuaga a loia, o se poloaiga le tumau, ae atonu e mafai e le taulaga ona faʻaaogaina e fai ma laasaga muamua e malamalama ai i le auala e galue ai ma lona aafiaga i luga o le maketi ona saili ai lea o ni fofo umi.
Fai mai a ia: "Ou te manatu o se laasaga taua lea i le faia o gaioiga e puipuia ai le alamanuia mai nei tau maualuga."
Fai mai le au ofisa, ona o le faʻatapulaʻaina o gaioiga na tuʻuina atu e le setete, o le faleaiga a Ann Arbor, lea ua leva ona tauivi, na sili atu i le 30% o le totogi o le tilivaina.
Fai mai a ia: "Ou te le fiafia i le vaai atu i le tele o a tatou pisinisi i le lotoifale o loʻo mafatia i nei kamupani tautua o loʻo ulufale atu ma maua ni polofiti tetele, faʻateleina le tau o tagata faatau." "O le mea saʻo, o le tele o taimi e le iloa ai e tagata a latou tuʻuina atu, e leai ni a latou fesoasoani. Toe fa'afo'i atu i le 'aufaigaluega o le fale'aiga, ona tausia lea e le 'au'aunaga tiliva."
Ua una’ia e Ratina tagata e fai oka sa’o i fale’aiga i le lotoifale po’o le pikiina o oka, o le auala sili lea e lagolago ai le alamanuia i le lotoifale.
Na faʻamatala auiliili e Ramlawi ona popolega e uiga i le auʻaunaga tuʻufaʻatasia lona tolu, fai mai e mafai ona latou faʻasalalau meaʻai ma oloa ile faleaiga e aunoa ma le faʻatagaga a le faleaiga, ma ua latou faia faʻatele.
“E fa'afefea ona ave e se tasi se tulaga ta'imua i lau pisinisi ma fa'aalu se pili? E foliga mai ua sili atu lo'u fiafia i le mataituina ona faatulaga ai lea o se tapulaa o pili,” o le tala lea a le sui o le Fono D-1st Ward Jeff Heiner (Jeff Heiner) Hayner).
Fai mai Ramlawi: "O laʻu taulaiga moni lea." Na ia faʻamatalaina o le vaega lona tolu o loʻo faʻasalalau le lisi o le faleaiga o se "taʻavale" e faʻaalia ai le tele o pisinisi e mafai ona latou aumaia i le faleaiga.
Fai mai o ia: “Ona latou toso lea o le palaka ma fai mai: 'Afai e te manao matou te aumaia lenei pisinisi, faamolemole saini le konekarate.' Ae o loʻo i ai muamua le latou taimi faʻataʻitaʻiga ma e mafai ona e amata maua ni faʻatonuga. "Ma e pei oe, "Oi, ou te leʻi galue mo lenei mea, ou te le iloa le mea na tupu." O le tele o taimi, o le tagata lava lea e tasi e maua ni oka se lua ona o le avetaʻavale na te tuʻuina le oka, ona vili lea o le tagata faʻatau ma tuʻu le oka. Ona, na o oe Ona e leai se tasi e manaʻo e totogi le poloaiga lona lua ma toso i totonu o le ato, o se faʻafitauli tele lea mo la tatou pisinisi.
Na fesili le sui o le City Council D-1st Ward Lisa Disch i le loia a le aai pe mafai e le malo o le aai ona faatonutonu le gafatia o auaunaga a isi vaega e saunia ai meaai a le faleaiga e aunoa ma se maliega.
Fai mai Black o loʻo i ai i le taulaga le malosi e faʻatonutonu ai faʻamatalaga sese ma faʻasese, ma e mafai ona faia i fafo atu o malosiaga faʻafuaseʻi.
“Ma ou te toe faaopoopo atu ua faila e le faleaiga se tagi faasaga i nei faiga e momoli atu ai isi vaega lona tolu, ma o loo i lalo nei o faamasinoga i le faamasinoga feterale nei vaega lona tolu,” o le tala lea a Reiser. "O le mea lea, matou te manaʻomia le tele o le taimi e malamalama ai i mea o loʻo i totonu o le feeseeseaiga, poʻo le suʻesuʻeina o tagi a tagata taʻitoʻatasi e faasaga i nei kamupani ma faia ni fautuaga i o latou malosi ma vaivaiga."
Fa'aaliga i le aufaitau: Afai e te fa'atau oloa e ala i se tasi o matou so'oga so'otaga, e mafai ona matou maua ni komisi.
Le resitalaina po'o le fa'aogaina o lenei 'upega tafa'ilagi o lona uiga o le taliaina o la matou maliega fa'aoga, faiga fa'alilolilo ma fa'amatalaga kuki, ma au aia tatau fa'alilolilo Kalefonia (fa'afouina maliega a tagata fa'aoga 1/1/21. Fa'amatalaga fa'alilolilo ma fa'amatalaga kuki fa'afouga 5/1/2021).
©2021 Advance Local Media LLC. Ua taofia aia tatau uma (e uiga ia i matou). Se'i vagana ua maua muamua le fa'atagaga tusitusia a le lotoifale, o mea o lo'o i luga o lenei 'upega tafa'ilagi e le mafai ona kopiina, tufatufaina, fa'asalalau, fa'apolopolo pe fa'aaoga i se isi itu.


Taimi meli: Me-07-2021

Auina mai lau savali ia i matou:

Tusi lau savali iinei ma lafo mai ia i matou